divendres, 27 de febrer del 2009

Com transformar una exigència en una demanda?


Ens trobem, sovint, que els fills, tant petits com no tant petits, ens reclamen i exigeixen que els hi donem alló que volen. Davant d'això, la primera sensació que tenim els pares és que si no els hi donem els que ens estan reclamant, de vegades amb molta insistència, no som bons pares. Llavors, fem el què volen de nosaltres, però, de manera sorprenent, resulta que en lloc que els fills es donin per satisfets, l'exigència, en lloc de cedir, augmenta i es pot arribar a situacions insostenibles. Si cedim, dabant de l'exigència, quedem desautoritzats, no som tinguts en compte.
Què podem fer per a no quedar atrapats en la relació exigent? Es tractaria de passar de l'exigència a la demanda. Com? Convertint l'exigència en una pregunta dirigida a l'altre. Cal poder dir al nen que en lloc d'exigir, el què vol, ho pot demanar, pot preguntar-ho a l'altre.
En la relació exigent, no hi ha un respecte cap a l'altre, en canvi, quan un es dirigeix a l'altre per a demanar alguna cosa, hi ha un reconeixement mutu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada